Past events

MAICh

Επιστημονική Εσπερίδα

Location:
 
URL:
 

Επιστημονική Εσπερίδα διοργανώνεται στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης με θέμα: «Καινοτόμες Καλλιέργειες στην Κρήτη: Προοπτικές για Νέους Αγρότες - Προώθηση Προϊόντων» την Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου στις 16:30, στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος, στο Κολυμπάρι, σύμφωνα με το επισυναπτόμενο αναλυτικό Πρόγραμμα.

Τα θέματα που θα αναπτυχθούν είναι τα καρποφόρα τροπικά και υποτροπικά δένδρα και η προοπτική καλλιέργειας αυτών στην Κρήτη (αβοκάντο, φραγκοσυκιά, μάνγκο, παπάγια, λίτσι κ.τλ), τα αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά (φασκόμηλο, ρίγανη, δίκταμο, μαλοτήρα), αλλά και το χαρούπι, με δεδομένη την υψηλή διατροφική τους αξία για τον άνθρωπο.

Θα λάβουν χώρα συζητήσεις στρογγυλής τράπεζας με θέματα:

α) «Δυνατότητες Ενίσχυσης και Προώθησης Καινοτόμων Προϊόντων» και

β) «Εμπειρία από την Επαγγελματική Ενασχόληση με Καινοτόμες Καλλιέργειες» Επίσης, κατά την Ημερίδα, θα τιμηθεί ο συντοπίτης μας κ. Δημήτριος Σχοινοπλοκάκης, ο οποίος βραβεύτηκε ως ο «Αγρότης της Χρονιάς 2017».

Είσοδος ελεύθερη.

read more ...

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

Location:
 
URL:
 

Το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων (ΜΑΙΧ), όργανο του Διεθνούς Κέντρου Ανωτάτων Μεσογειακών Γεωπονικών Σπουδών που εδρεύει στο Παρίσι, προσκαλεί ενδιαφερόμενους να απασχοληθούν με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου στο έργο: «Πιλοτικό Πρόγραμμα μακροχρόνιας παρακολούθησης αυτοφυών αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών στο Νομό Χανίων και αξιολόγηση των φυσικών πληθυσμών τους».

Συγκεκριμένα προκηρύσσεται η πλήρωση 1 θέσης «Τεχνικού Προσωπικού» για 3 μήνες και αντικείμενο: «Τεχνική υποστήριξη για την εγκατάσταση, σήμανση και παρακολούθηση των μόνιμων επιφανειών παρακολούθησης των υπό μελέτη αρωματικών φυτών και συγκεκριμένα ρίγανη, φασκόμηλο, μαλοτήρα και κρητική μαντζουράνα – Δράση Γ’»

Περισσότερες πληροφορίες σε αυτό το αρχείο (PDF)

read more ...

III International Symposium on Horticulture in Europe - SHE2016

Date:
17 - 21 October 2016
Location:
 
URL:
Webpage

The Mediterranean Agronomic Institute of Chania is proud to host this ISHS Symposium at the Minoa Palace Resort & Spa.

The central theme of the 3rd SHE will focus on: “Growing Health and Life”.

read more ...

158th EAAE Seminar

Date:
08 - 09 September 2016
Location:
Chania, Crete, Greece | Mediterranean Agronomic Institute of Chania (CIHEAM - MAICh)
URL:
Webpage

Euro-Mediterranean Cooperation in Sustainable Agriculture and Food Security:
Policies, Sustainability, Marketing and Trade

read more ...

Summer School: Mediterranean Nutrition and Human Health

Date:
25 July 2016 - 01 August 2016
Location:
MAICh
URL:
Webpage

The CIHEAM - Mediterranean Agronomic Institute at Chania in collaboration with the Harokopio University of Athens (HUA) is pleased to announce the summer school “Mediterranean Nutrition and Human Health”

read more ...

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΘΕΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

Date:
15 - 25 July 2016
Location:
 
URL:
 

Το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων, όργανο του Διεθνούς Κέντρου Ανωτάτων Μεσογειακών Γεωπονικών Σπουδών που εδρεύει στο Παρίσι, στο πλαίσιο της πράξης με τίτλο «Σχεδιασμός ευφυούς συστήματος αειφόρου διαχείρισης υδατικών δικτύων: εφαρμογή στην Κρήτη», χρηματοδοτούμενη από το Πρόγραμμα GR02 - Ολοκληρωμένη Διαχείριση Θαλάσσιων και Εσωτερικών Υδάτων του ΧΜ ΕΟΧ 2009 — 2014, ανακοινώνει την παρούσα προκήρυξη θέσης εργασίας ορισμένου χρόνου για την απασχόληση Πτυχιούχου Γεωπονίας/Βιολογίας.

Περισσότερες πληροφορίες σε αυτό το αρχείο (PDF)

read more ...

XIV Cell Wall Meeting

Date:
12 - 17 June 2016
Location:
 
URL:
Webpage

The Cell Wall Meeting is one of the most important events in this dynamic scientific field. The XIVth CWM will take place in Chania, Crete, Greece, at the Minoa Palace Resort & Spa from 13 to 17 of June 2016.

read more ...

Προκήρυξη

Date:
05 - 20 May 2016
Location:
 
URL:
 

Το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων, όργανο του Διεθνούς Κέντρου Ανωτάτων Μεσογειακών Γεωπονικών Σπουδών που εδρεύει στο Παρίσι, προσκαλεί ενδιαφερόμενους να απασχοληθούν με σύμβαση ορισμένου χρόνου στο έργο: “Promotion of near zero CO2 emission buildings due to energy use, ZEROCO2” INTERREG EUROPE, που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (INTERREG EUROPE) και εθνικούς πόρους και είναι διάρκειας 4 ετών (04/2016 – 03/2020).

Συγκεκριμένα, προκηρύσσεται η πλήρωση των παρακάτω θέσεων για απόφοιτους οικονομικών επιστημών: 

ι) μια (1) θέση πλήρους/μερικής απασχόλησης καθ’ όλη τη διάρκεια του έργου

ιι) μια (1) θέση πλήρους απασχόλησης με σύμβαση διάρκειας 17 μηνών

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να αποστείλουν αίτηση και βιογραφικό σημείωμα στο  Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων (ΜΑΙΧ) Τμήμα Οικονομίας και Διοίκησης, Αλσύλλιο Αγροκηπίου, ΤΘ 85, ΤΚ 73100,  σε διάστημα δεκαπέντε ημερολογιακών ημερών από την ημερομηνία  δημοσίευσης της παρούσας προκήρυξης.

Πληροφορίες: Ελένη Σταματάκη  τηλ:  2821 0 35020, e-mail address: eleni@maich.gr

read more ...

Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΚΡΗΤΗ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΝ ΑΦΙΞΕΩΝ 2015

Location:
 
URL:
 

Η παρούσα μελέτη παρουσιάζει τα αποτελέσματα, αποτίμηση και σχολιασμό του τουριστικού προφίλ του αλλοδαπού επισκέπτη στη Δυτική Κρήτη κατά την τουριστική περίοδο 2015.

read more ...

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

Location:
 
URL:
 

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΡΙΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΜΕΡΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ

 

Το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων, όργανο του Διεθνούς Κέντρου Ανωτάτων Μεσογειακών Γεωπονικών Σπουδών που εδρεύει στο Παρίσι, στο πλαίσιο της πράξης με τίτλο «Σχεδιασμός ευφυούς συστήματος αειφόρου διαχείρισης υδατικών δικτύων: εφαρμογή στην Κρήτη», χρηματοδοτούμενη από το Πρόγραμμα GR02 - Ολοκληρωμένη Διαχείριση Θαλάσσιων και Εσωτερικών Υδάτων του ΧΜ ΕΟΧ 2009 — 2014, ανακοινώνει την παρούσα προκήρυξη τριών θέσεων εργασίας ορισμένου χρόνου μερικής απασχόλησης.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν ή να αποστείλουν με οποιοδήποτε τρόπο αλλά με δική τους αποκλειστικά ευθύνη για την εμπρόθεσμη κατάθεση, Αίτηση εμπεριέχουσα τα παραπάνω αναφερόμενα δικαιολογητικά συμμετοχής σε σφραγισμένο φάκελο μέχρι την 28 / 01 / 2016 και ώρα 14:00 (τέλος προθεσμίας) στη διεύθυνση:

ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΑΓΡΟΝΟΜΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΧΑΝΙΩΝ

Μακεδονίας 1, Αλσύλιο Αγροκηπίου,

ΤΚ 73100, Χανιά Κρήτης

Υπόψη: Λογιστηρίου

κα Λιωνή Αρτεμισία, τηλ. 28210 35010

και θα πρέπει να αναφέρουν εξωτερικά του φακέλου την συγκεκριμένη θέση για την οποία υποβάλουν την Αίτησή τους. Σε περίπτωση ταχυδρομικής αποστολής ή αποστολής με ιδιωτικό ταχυδρομείο λαμβάνεται υπ’ όψιν η ημερομηνία που φέρει ο φάκελος αποστολής, ο οποίος μετά την αποσφράγισή του επισυνάπτεται στην Αίτηση του ενδιαφερομένου.

 

Περισσότερες πληροφορίες στο παρακάτω αρχείο (PDF)

read more ...

 

Subscibe to our feed to be informed on new or upcoming events at the institute.

Last update: Feb 23, 2017